Sobre les meves imatges...

Aquestes imatges no estàn lliures de drets, ja que, no ho oblidem , són resultat d'un esforç i una dedicació.
Si desitges alguna d'elles contacta amb mí...

dijous, 25 de febrer del 2010

Una fletxa voladora al delta(2)


Aquí teniu l'altra foto promesa.I es que ahir vaig disfrutar i molt fent foto d'acció.He provat de fotografiar cotxes de carreres, avions etc i no hi ha res tan dificil com a foto d'acció com la fotografia d'aus.Estic convençut de que si un equip de foto arriba a bons resultats en aquesta especialitat, passará de sobres bé en altres modalitats de foto d'acció.
Aquesta foto, com l'altra són sense retall de cap mena.
Els EXIF:1/2500s a F:6.3 -0.3 eV

Una fletxa voladora al delta(1)


Aprofito aquí per mervellarme davant de les prestacions autofocus de la Nikon D300s, i us pujo un parell de fotos de les mes de 400 que vaig fer ahir 24-F :).
Aquesta maquina enfoca a la velocitat del raig i sembla que al meu ja veterà Sigma 500 li haguessin posat un motor d'enfoc turbo.
Enfí aquí va una foto i després hi anirà una altra

dissabte, 20 de febrer del 2010

High Key


Això es producte d'una casualitat.Havent fotografiat uns instants abans un xarxet a contrallum compensant l'exposicio vaig veure la possibilitat de una foto mes aviat curiosa.Al costat hi havia aquest cullerot i estava molt pitjor de llum així que vaig compensar positivament l'exposició i vet aquí el resultat.

dimarts, 16 de febrer del 2010

Nikon D200 vs Nikon D300s , el combat del detall en les imatges(4)


I en la vida real? Ara li toca al conjunt D300s i Sigma 500mm f:4.5 EX HSM.En aquesta foto es pot apreciar el petitíssim avantatge en píxels per a la D300s.Es possible que alguns el considerin suficient.Es pot veure que aquestes lletres fotografiades tenen una mica mes de detall per a la D300s.
On es l'avantatge doncs?
Un autofocus més ràpid i precís i un sensor que es capaç de "veure mes coses" amb la mateixa llum, i petits gadgets com el video i el "live view"...

Nikon D200 vs Nikon D300s , el combat del detall en les imatges(3)


Les coses canvien si deixo que les dues càmeres fagin totes soles.La D300s surt llavors guanyant molt clarament, ja que la D200, que tendeix a subexposar ha engulit en la foscor els detalls menys contrastats.
En conclusió la qualitat d'imatge es superior en la D300s per un conjunt sensor i exposimetre millor ajustats a priori, i que d'entrada son capaços d'enregistrar més detalls sense treballar-los.

Nikon D200 vs Nikon D300s , el combat del detall en les imatges(2)


Ara convindria començar a plantejar diferencies entre les dues càmeres.Donat que he treballat en raw la meva intenció "malsana" ha sigut d'empatar-les i casi ho he aconseguit.
El cas es que la D200 tendeix a subexposar i la d300s no, així que he sobreexposat la imatge de la D200 per tal de igualar les coses.Fet això i aplicant els mateixos paràmetres de revelat digital s'arriba a la foto que us poso i s'aprecia un avantage mínim per la D300s que ha enregistrat una mica més de coses.

Nikon D200 vs Nikon D300s , el combat del detall en les imatges


Enfrontar dues cameres de las que una té 10mpix i l'altra té 12mpix suposa deduir practicament un empat en definició, pero convé matisar i es revelen sempre petites diferencies.
He fotografiat doncs una carta de test iso posant les dues cameres a la seva sensibilitat nominal (d200 a 100iso i d300s a 200 iso).Donat que es tractava de posar al limit el conjunt he allunyat la carta una mica de forma que no omplis la foto.
Es veu un petítíssim avantatge de part de la d300s:al punt 16 la maquina encara veu quelcom i la d200 ja ha quedat enfonsada i la imatge aquí es totalment borrosa.

diumenge, 14 de febrer del 2010

Nikon D200 contra Nikon D300s a 1600 iso


Doncs càmera nova i morbo afegit, qui serà la millor?
Quan es fa una comparativa, s'ha de ésser seriós, per la qual cosa els parámetres de les dues càmeres han de ser el més iguals possibles.He editat amb Nikon Capture NX2 i abans de la presa de fotos he posat les càmeres en el mode més neutre de que disposaven: a la D200 li he posat contrast saturació i nitidesa en "normal" i a la D300s la he posat en mode "neutro", respecte d'aquests paràmetres, les dues cameres sense reducció de soroll activada.
Com es pot veure he enfocat sobre el mateix punt, l'objectiu utilitzat ha sigut el 105 macro VR de Nikon, estabilitzat.Les dades de disparo són 1/45s a f:2.8 per la D300s i 1/40s a f:2.8 per la D200.
La imatge parla per sí sola i la victoria en alta sensibilitat es claríssima pel nou model de Nikon, aportant mólt mes detall.
Es podria pensar que la imatge de la vella camera está desenfocada, doncs rés mes lluny de la realitat donat que la publicada es resultat de varies proves i totes m'han donat el mateix resultat.
Respecte dels colors el balanç de blancs está en "incandescente" en totes dues cameres, i ja podem veure que són diferents totes dues(personalment m'agrada nolt mes la d200).Enfí, mes endavant la definicio pura i dura..

dimecres, 3 de febrer del 2010

I ara una foto pel lluiment.Mascle de Xarxet comú.


Fa uns dies el convertidor 1.4 va patir una desgraciada caiguda i alguns mecanismes van quedar bloquejats, vaig témer el pitjor, una avaria óptica.Res de tot això, havent reparat jo mateix els mecanismes quedava saver si els vidres estaven sans i estalvis...
Aquesta foto ho demostra,les dades pels curiosos---1/250s a f:10