Sobre les meves imatges...

Aquestes imatges no estàn lliures de drets, ja que, no ho oblidem , són resultat d'un esforç i una dedicació.
Si desitges alguna d'elles contacta amb mí...

dimecres, 27 d’abril del 2011

I PER FI , L'EXPLOSIO DE VIDA AL MON DELS INSECTES

Començo amb aquesta mosca que va proliferar extraordinariament fa un mes i que es trobava als voltants del "pyrus"  en flor que tinc controlat.Hi havia de dos tamanys, el que aquí represento es el més petit(0.5cm) i em fa l'efecte que és el mascle, essent la femella tres vegades més gran i fosca.Intueixo també que es tracta d'una espècie depredadora i voltaba per allà tot esperant que algun petit insecte desprevingut servís d'àpat.
Pel qué fa al delta del Llobregat les coses no estàn menys interessants i en quant que les plantes comencen a proporcionar aliment els insectes aprofiten  sense demora la oportunitat.

És el cas d'aquest "Oxythyrea funesta", que no perd el temps esperant que les flors de la planta Asphodelus fistulosus " estiguin completament obertes.
Pel que fa a les papallones, que no podien faltar obviament, la mateixa espècie de planta alimentava aquest preciós licenid , el "Callophrys rubi".
Entretant hi ha papallones visibles durant l'hivern i que ara proliferen amb força, és el cas de la conegudíssima "Vanessa atalanta" posada en un "ulmus",un om per entendren's.



Tampoc falten els esfíngids com aquesta "Macroglossum stellatarum" alimentant-se del nèctar de les flors
de"Galactites tomentosa" un card molt habitual arreu.Pel qué es veu la papallona tenia jà un "quilometratge" important i a hores d'ara  ja haurà completat el seu cicle vital


  Surto ara del delta per recordar que els insectes també pateixen  malalties i tenen paràsits com es el cas d'aquest "Bombus agrorum" amb unes excrecències que dificultaven i molt les tasques d'alimentació i adhuc el vol d'aquest animaló(La sèrie de fotos que tinc en les que l'insecte prova d'alimentar-se una vegada i una altra són angunioses). Em temo que són fongs, però si hi ha algú que en sàpiga més que m´ho digui i ho corregiré.
                                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada